Sunday, May 9, 2010

Äitienpäivänä 9.5.2010: Eläköön NKVD- ja KGB perintö? Uusisuomi.fi on sensuroinut Markus Lehtipuun Matkalla blogin kokonaan

No niin onpa jälleen tullut todistettua tämän blogin nimi Suomi Euroopan Pohjois-Korea bloginimi http://suomi-euroopan-p-korea.blogspot.com/ oikeaksi

Maahanmuutto- ja islamkriitikko Seppo Lehto julistaa sanaa tamperelaisena maallikkosaarnaajana Viinikan hakaristikirkon portailla:
http://www.youtube.com/user/Hakaristi1


Uusisuomi.fi on sensuroinut Markus Lehtipuun Matkalla blogin kokonaan. Ohessa vain Markus Lehtipuun blogista muisto googlen välimuistista. Näin toimii stalinistinen uusisuomi.fi noudattaen vanhaan kommaritapaa siitä kuinka toisinajattelu sensuroidaan ja leikataan pois keskuudestamme:
-------------

Halla-aho, Keskumäki, Lehto ja minä: mitä yhteistä?

15.4.2010 10.27 | Markus Lehtipuu | Yleinen

Anteeksi. Tässä jutussa mainitsen oikeita nimiä. Viittaan myös oikeiden henkilöiden juttuihin.

Se on periaatteitteni vastaista. Mutta todellinen sanoma ei mitenkään liity näihin henkilöihin.

Vastaan ensin itse: Henkilöillä Jussi Halla-aho, Kai Keskumäki, Seppo Lehto ja minä on hyvin vähän yhteistä. Ainoa, jonka olen todennäköisesti nähnyt livenä, on Keskumäki. Tämä nyt jo unohdettu tapahtuma lienee sattunut Tampereen Lyseon käytävillä joskus 1970-luvulla.

Julkisuusasteet vaihtelevat. Halla-aho on kuuluisin, Lehto ehkä kakkonen.

Yhteistä on todella vähän: Halla-aho puhuu aseista, minä en ole kiinnostunut. Sain kavereilta lahjaksi ilmakiväärin, joka on jo ruostunut. Anteeksi. Kun ei kiinnosta, ei kiinnosta. Keskusmäki kritisoi Israelia, minä puolustan. Lehto käyttää värikästä kieltä, minä tuomitsen sellaisen.

Onko mitään yhteistä? Ehkä yksi asia.

Me kaikki neljä olemme kasvaneet Aamulehden parissa. Tällä voi olla suuri merkitys.

Jokainen meistä on myös jollakin tasolla toisinajattelija. Halla-ahon tärkein viesti on hallitsemattoman maahanmuuton, etenkin keskiaikaisen islamismin vyöryminen Eurooppaan ja sen vaarat. Seuraus: sakkotuomio oikeudessa. Lehdon nettiperformanssit rikkovat rajoja kaikkialla. Seuraus: vankilaa. Keskumäen nimimerkki on Toisinajattelija2010, ja hän itse on kertonut olevansa ”mielipidepakolainen”. Omat viestini liittyvät ihmisoikeuksiin ja oikeudenmukaisuuksiin, seurauksena lähinnä jatkuvat sensurointitoimet.

Mutta mitään todellista linkkiä ei ole. Ai niin. Meillä ”on yhteyksiä”. Olen Facebookissa Halla-ahon ”frendi”. Jos joku meistä julistetaan ”terroristiksi”, meillä siis on ”yhteyksiä”. Samoin olen kirjoitellut Keskumäen kanssa meilejä. Meillä ”on yhteyksiä”. Jos joku meistä julistetaan ”al-qaidalaisiksi”, silloin meillä kaikilla ”on yhteyksiä”. Näin surullista se on!

Mutta asiaan…

* * *

Tampere ei mitenkään ole maailman napa eikä edes suosikkikaupunkini. Mutta se on ollut ainakin minulle hyvä paikka kasvaa ja kehittyä. Minä luin joka aamu Aamulehteä. Tosin meille kannettiin myös Helsingin Sanomat, mikä toteutti PERUSVAATIMUKSEN.

Jokaisen ihmisen olisi luettava kahta eri lehteä!

Tamperelaisilla tähän oli hyvä tilaisuus. Aamulehti on laatulehti.

En seiso mitenkään tämän aamun Aamulehden takana, enkä väitä sen aina olevan oikeassa. Ei kai mikään ole.

Mutta Tampereessa on hyvät parametrit: se on riittävän iso muodostaakseen itsetuntoisen urbaanin alueen. Sillä ei ole ruotsalaisten perustaman pääkaupunki-Turun pompöösiä koppavuutta eikä venäläisten perustaman pääkaupunki-Helsingin kyynistä ylemmyyttä.

Ehkä Suomi olisi paremmissa käsissä, jos pääkaupungista saisivat päättää suomalaiset, ja vaihteeksi Tampere voisi vetää Suomea. Hyvä lehti on jo valmiina: Aamulehti.

Aamulehdessä yhdistyvät riittävä suuruus, jotta sillä on painoarvoa ja uskottavuutta, rehellinen paikallisuus, joka palvelee ihmisiä ja rento huumori, koska lehden ei tarvitse leikkiä pääkaupunkia tai Vakavaa Journalismia. Aamulehdellä on muuten Suomen paras kolumnisti, joka saa tekopirteät bisquitit, kuikat ja ukkolat varjoonsa.

Aamulehti opettaa ehkä ihan vahingossakin ajattelemaan luovasti, monipuolisesti, ”toisin”.

Tampereella kasvaneena en koskaan ole voinut ymmärtää näiden kukkahattutätien ja vihervasemmistolaisten paniikkia. Meillä pelattiin jalkapalloa ulkomaalaisten kanssa. Tampereella on kauan ollut oma ulkomaalaistaustainen vähemmistö, eikä meillä koskaan tunnettu mitään rasismia. Tampereella on oma ryssänkirkko ja siinä se on. Vaikka voissa paistaisi. Tehtaita on aina ollut, sodat on sodittu, Aamulehti on oikeistolainen ja aina on toimeen tultu. Reilu peli, reilu meininki ja jos ei muu auta, huumori auttaa. Sana on vapaa, kaikkialla, Aamulehdestä öykkäröintiin.

Kulttuurishokki on astua tamperelaisesta reiluudesta takakireään Helsinkiin. Jos jatkaa Aamulehden lanseeraamaa sananvapautta, huumorilla höystettynä, päätyy oikeuteen, vankilaan, maanpakoon tai sensuroitavaksi.

Mitäs jos jätetään Erkko ja kumppanit leikkimään maailmanvalloitusta Helsinkiin ja perustetaan suomalainen pääkaupunki Tampereelle?

(Lukuohje: tässä kirjoituksessa on käytetty runsaasti tamperelaista huumoria ja sananvapautta)

Jaa Facebookissa

56 kommenttia

 • siviilitarkkailija kommentoi:
  15.4.2010 10.36

  Halla-aholla ja S Lehdolla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Edellinen on helsingin kaupunginvaltuutettu ja jälkimmäinen tarvitsee ammattiauttajaa. Ja kirjoituksen myötä tässä suhteessa olet lähempänä S Lehtoa kuin on poliittisesti korrektia myöntää.

 • Helena Eronen kommentoi:
  15.4.2010 10.45

  Niin ja vuoden journalistiksi valittu Kristiina Tolvanen on lieksalaislähtöinen, kasvanut Lieksan Lehden ja Karjalaisen parissa ja nyt siis sivistää tamperelaisia Aamulehden toimittajana. Minkäslaisen johtopäätöksen siitä teet? ;)

 • Markus Lehtipuu kommentoi:
  15.4.2010 10.47

  #1 Olipa takakireä kommentti!

  En tunne kahden henkilön keskinäisiä suhteita, mutta minulla ei ainakaan ole mitään tekemistä mainittujen henkilöiden kanssa. Emme ole koskaan kommunikoineet millään tasolla, lukuun ottamatta muutamaa FB-viestiä, Halla-aholle.

  En kommentoi kummankaan henkilön persoonallisuutta, mutta jos tarkastellaan valtakoneiston suhtautumista, se on samanlainen: molemmat on tuomittu oikeusistuimessa, molemmat on tuomittu julkisessa sanassa. Molemmat ovat kasvaneet Tampereella, Aamulehden ääressä.

  Kirjoitukseni ei millään tavalla pyri kommentoimaan henkilöitä, vaan lähinnä tamperelaista reiluutta, sananvapautta, rentoutta ja Aamulehden ylläpitämää journalismia, jossa havaitsen ihmisläheisyyttä, sananvapautta, rentoutta, ajatteluun ohjaavaa.

  Jos tuollainen ”koulutus” johtaa toisinajatteluun, se on hienoa. Jos toisinajattelu johtaa tuomioihin oikeusasteissa, sensuroihin tai maastapakoon, silloin Suomessa on jotakin vialla, ja pahasti.

  Näin itse ajattelen, toisin.

 • Markus Lehtipuu kommentoi:
  15.4.2010 10.48

  #2 Eikös Lieksaa ole jo tarpeeksi kehuttu. Lieksa on ollut oma suosikkini jo vuodesta 1992, kun sinne ensimmäistä kertaa pääsin. Tunnen muuten Lieksan ehkä paremmin kuin moni paikkakuntalainen. Kaikki kolkat on käyty.

 • Markus Lehtipuu kommentoi:
  15.4.2010 10.50

  #2 Niin, ja Aamulehdellä on tietysti oikeus haalia maan parhaat kirjoittajat riveihinsä. Niin hyvä lehti tietysti tekeekin.

 • 15.4.2010 11.01

  Miten on ?????

  Rentous, ihmisläheisyys, huumori… sinun blogissasi, meneekö sensuuriin?

  Olen ollut havaitsevinani, että niin käy ? :)

  Siivous innostus on hyvä asia tietenkin, mutta onhan luonnollista, että voi itsekin joskus olla roskana jollekin toiselle.

 • Helena Eronen kommentoi:
  15.4.2010 11.07

  #4.
  Aina mahdollisuuden tullessa on vähän vetästävä kotia päin. Sehän on maan tapa ;)

 • Markus Lehtipuu kommentoi:
  15.4.2010 11.10

  #6 Jos viittaat maailmanloppu-keskusteluun?

  Minusta maailmanloppu on ehkä kuitenkin suhteellisen vakava asia, eli halusin siivota keskustelua, jotta se pysyisi asiassa.

  Oletko muuten ajatellut, miten vakava kysymys on maanjäristysten hurja lisääntyminen? Minulle tulee mieleen Titanicin uppoaminen ja siitä levinnyt sanonta ”kansituolien järjestely”.

  En tietenkään toivo mitään suurempia paukkuja, mutta JOS maailma on menossa maanjäristysten suhteen pahempaan suuntaan, SuomenKIN hallituksen tulisi lähinnä valmistautua kriiseihin eikä ”järjestellä kansituoleja”.

  Sama koskee lakkoja. Jos nyt tärkeintä on ”lakko-oikeuden” lisäksi pennin korotus palkkoihin, eikö sittenkin kannattaisi tiivistää rivejä pikemminkin siellä tuottavuudessa, ja työpaikkojen sisäisen ilmapiirin parantamisessa. Mitä hyödyttää palkankorotus, jos huomenna ei ole sitä työpaikkaakaan?

  Ja vaikka maanjäristykset eivät vie vakautta, ehkä Kiina vie. Suomalaisten kannattaisi kehittää pikkuhiljaa kriisi- ja tsemppivaihde päälle ja rakentaa, sen sijaan että hajoitetaan, riidellään ja sekoillaan.

  Tietysti tämä sisällissota suvaitsevaiston ja realistien välillä on myös vakavasti Suomea hajoittava ilmiö.

  Näin itsekin menin vakaviin kysymyksiin…

 • Gagarin kommentoi:
  15.4.2010 11.12

  Joitakin vuosia sitten julkaistiin EU:n laatima lista Euroopan kaupungeista EU:n oman kaupunkimääritelmän mukaan. Suomessa kaupungeiksi luettiin Helsinki ja Tampere, ei muita.

  (Kyä vorjmaan nääs nii viimesen päälle viksu paikka, ei tartte panna poraten …)

 • realisti kommentoi:
  15.4.2010 11.12

  ” Lehto käyttää värikästä kieltä, minä tuomitsen sellaisen.”

  äLäs Lehtipuu ole turhan vaatimaton..:)

 • Buller kommentoi:
  15.4.2010 11.28

  #9 Tamperehan nimenomaan EU:n mukaan ei ole kaupunki, sillä sen väestötiheys on liian pieni kaupungiksi: ”Euroopan unionin tilastoviranomainen määrittelee kaupungeiksi sellaiset hallinnolliset alueet, joilla asuu vähintään 50 000 asukasta ja joiden väestötiheys on vähintään 500 henkeä neliökilometriä kohti. Tämän määritelmän perusteella esimerkiksi Tamperetta ei määritellä kaupungiksi–” (http://fi.wikipedia.org/wiki/Kaupunki#cite_note-1).

  Mukava pikkukylä se silti toki on ;)

 • Markus Lehtipuu kommentoi:
  15.4.2010 11.33

  #11 Tietysti myös Helsinki on aika pieni kylä, mutta Suomen oloissa Helsinki on iso ja Tampere toiseksi suurin.

  Tampereen asukastiheys on siksi niin pieni, että siihen liitettiin aikoinaan maalaiskunta Teisko, joka ei ole kaupunkialuetta eikä mitenkään ole Tamperetta. Tampereen asukasluku lähenee 200.000:tta. Helsingin asukaslukuun pitäisi lisätä vähintään Espoo ja Vantaa, koska hallinnolliset rajat ovat keinotekoisia, kun taas urbaani alue jatkuu ilman rajoja.

  Artikkelin aiheena oli kuitenkin journalismi ja sananvapaus.

 • 15.4.2010 11.48

  8

  Viekö Kiina vakauden ?

  Vai vievätkö maanjäristykset Kiinan valta-aseman, taloudellisen mahdin.

  Kiina on maanjäristyksille herkää aluetta, 1500-luvulla siellä kuoli 60% väestöstä.

  Sen jälkeen maanjäristyksiä on ollut ainakin 1920, 1932, 1975-76, 2008 ja viimeisin tässä kuussa.
  Mitä tapahtuu jatkossa, aika näyttää.

 • Markus Lehtipuu kommentoi:
  15.4.2010 11.54

  #13 Hyvä kommentti.

 • Rellub kommentoi:
  15.4.2010 11.55

  #12 Mihinkäs se Tamperelainen huumorintaju näin nopeasti katosi? Vai osuiko arkaan paikkaan?

  Kahden lehden lukemisen suhteen olet ihan oikeassa. Minä kasvoin niin Usaria kuin Hesariakin lukemalla. AL sen sijaan ei ikinä onnistunut tekemään sen suurempaa vaikutusta, vaikka maakuntalehdistä onkin kärkipäätä. Sittemin olen luopunut Hesarista ja pyrin välttämään erinäisistä syistä Sanoma-Södikan palveluja ja tuotteita laajemminkin. Ehkä olisi vihdoin aika antaa Aamulehdelle uusi mahdollisuus.

 • Markus Lehtipuu kommentoi:
  15.4.2010 12.06

  #15 Poistan yleensä tiettyjen rienaajien kommentit, koska heillä ei ole koskaan mitään asiaa, ainoastaan henkilöön menevää rienausta, aina negatiivista, aina pilkkaa mutta ei koskaan aiheeseen liittyvää.

  No, Aamulehti on rento. Se menee paikallisten ihmisten elämään, ihmisen tasolle. Se ei yritä ojentaa ihmisiä tottelemaan valvontakomission hengessä. Eli se ei asetu ihmisten yläpuolelle.

  Aamulehden kolumnisti, jonka nimen muistan kohta, on lämminhenkinen, ei koskaan ihmistä pilkkaava mutta herroja hauskasti kritisoiva.

  Sen sijaan Hesarin kolumnistit asettuvat muiden yläpuolelle, moralisoivat, käskyttävät ja muutenkin edustavat itsetyytyväistä paremmistoa.

  Nämä ovat pääsyyt tamperelaisen ajattelun kehumiseen. En kuitenkaan mitenkään edusta Aamulehteä, enkä mene sen taakse joka suhteessa.

  Olen vuosikausien ajan toivonut, ja joskus sen ääneenkin sanonut, että Aamulehden olisi syytä lähteä kilpailemaan pääkaupunkiseudulle. Ovat kuitenkin kuulemma päättäneet jakaa markkinat, mikä on tietysti sekä kilpailulainsäädännön hengen vastaista että tappio lukijakunnalle.

  On vielä yksi henkilökohtainen tarina. Kun aloittelin omaa työuraani, Aamulehden silloinen kulttuuritoimittaja Erkka Lehtola kannusti yleensä nuoria aloittelijoita, myös minua. Sen sijaan HS päästi täyslaidallisen kritiikkiä (ehkä nuoret ovat uhka monopolilehdelle ja sen vakiintuneelle valtakoneistolle?).

  Siitä lähtien olen halunnut tukea ja kannustaa muita nuoria, tai yleensä jokaista, jonka HS haukkuu, demonisoi ja painaa alas. Tämä koskee myös suhtautumistani maahanmuuttoa kritisoiviin tohtorismiehiin, joiden saamat iskut vyön alle, HS:n taholta, ovat törkeä ja paha esimerkki pöhöttyneen monopolilehden vaarallisesta mediavallasta.

 • repe kommentoi:
  15.4.2010 12.10

  Aamulehti on Bonnierin media kuten Suomi24 myös. Kummassakaan ei suvaita minkäänlaista keskustelua historiasta, vaan sensuuri iskee heti. Sain kuulla olevani ties mikä rasisti ja natsisti, kun kirjoitin toisen maailmansodan histoeriasta virallisesta näkemyksestä poikkeavasti. Kirjoitus oli vain vähän aikaa ja porttikielto tuli poikkeavasti ilmoitetuista säännöistä heti ja pysyvä. Uskon, että Israelin ystävä lukee lehteä mielellään.

 • Markus Lehtipuu kommentoi:
  15.4.2010 12.16

  #17 Kuten sanottua, en edusta Aamulehteä, ja siellä on varmasti omat puutteensa. Mutta näihin vikoihin ei kuulu huumorintajun puute eikä liiallinen ylemmyydentunto.

  Mielestäni on väärin, että Suomi on myynyt mediansa ulkomaille. Nytkin MTV3 tyhjennettiin kaikesta liikenevästä rahasta, eikä se varmasti ollut viimeinen kerta.

  PITÄKÄÄ SUOMALAINEN OMAISUUS SUOMALAISISSA KÄSISSÄ!

 • klerk kommentoi:
  15.4.2010 12.37

  repe kommentoi:
  15.4.2010 12.10

  ”Aamulehti on Bonnierin media”

  Niinkö? Eikös suurin omistaja ole Almamedia ja sitä kautta Ilkka Oyj?

 • Harinen kommentoi:
  15.4.2010 12.38

  poistettu

  Voit sinä toki sensuroida tämänkin, asian käsittelyä jatketaan vain sitten minun blogissani missä sana on vapaa, toisin kuin täällä.

  Poistan henkilökohtaisuudet. Mainitsemasi tapaus on normaali kohtuuttoman syytöksen esimerkki. Itse en tiedä mikä juttu se on. Minulle ei kukaan ole koskaan sanonut mitään. Pidän sitä mielikuvituksen tuotteena, keinona mustamaalata, enkä keskustele asiasta josta minulla ei ole mitään tietoa tai havaintoa. Minua on sensuroitu, mustamaalattu jne, mutta minulla ei ole ollut mitään mainittuja kontakteja, koskaan. En voi keskustella asiasta, jota ei ole olemassa.

 • repe kommentoi:
  15.4.2010 12.39

  Bonnier omistaa suurimman osan Almaa. Voin linkittää omistukset vai linkitätkö sinä? Törkeä lehti kuitenkin.

 • Kai Keskumäki kommentoi:
  15.4.2010 12.41

  Asuin 70-luvulla Aamulehden päätoimittajan Raino Vehmaksen seinänaapurina rivitalossa. Aamulehti tuli kotiimme ilmaiseksi naapurin ”joululahjana” ja HS tilattiin. Aina siis kaksi lehteä päivässä totuuden etsinnässä, joka usein löytyi Karin piirroksista. Suomen ensimmäinen ilmaislehti Tamperelainen tuli myös postiluukusta kerran viikossa antaen paikallista perspektiiviä.

  Ehkä Markus on oikeassa tuon kaksinapaisen totuudenetsinnän siunauksesta, kun Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla on luettu ainoastaan HS:aa.

  Aamulehti oli toisaalta aikoinaan Kokoomuksen pää-äänenkannattaja, vaikka Tampere olikin vasemmistojohtoinen kaupunki. Se asetti Aamulehden roolin vallankäyttöä kritisoivaksi lehdeksi. Vasemmistolaisten mielestä Aamulehti oli porvarilehti, joka kuitenkin tilattiin ainoana paikallislehtenä, mutta sitä luettiin kriittisesti analysoiden.

 • repe kommentoi:
  15.4.2010 12.41

  Eikös Ilkkaa omistettu tiiviisti myös Erkon toimesta vaimitenseoli. Ainakin monet muut välisuomen sanomalehdet.

 • klerk kommentoi:
  15.4.2010 12.45

  repe kommentoi:
  15.4.2010 12.39

  ”Bonnier omistaa suurimman osan Almaa. Voin linkittää omistukset vai linkitätkö sinä? Törkeä lehti kuitenkin.

  repe kommentoi:
  15.4.2010 12.39

  http://www.almamedia.fi/suurimmat_omistajat

 • Gagarin kommentoi:
  15.4.2010 12.47

  Tuli vielä mieleeni tuosta ”tamperelaisuudesta”, että kun Kaarina Suonio aikoinaan muutti ylipormestari Ilaskiven Helsingistä Tampereelle apulaiskaupunginjohtajaksi, niin hän kertoi jossain haastattelussa puolta vuotta myöhemmin, että häneltä meni monta kuukautta ennen kuin hän oppi, etteivät taperelaiset olleetkaan kaupunginjohtajan alamaisia.

 • Inex kommentoi:
  15.4.2010 12.48

  Taas hyvää pohdiskelua Lehtipuulta, ehkä meidän pitäisi ottaa vähän vakavammin sanan ja mielipiteen vapaus vaikka emme aina olisikaan samaa mieltä, se on sitä oikeaa moniarvoisuutta ja suvaitsevaisuutta.

 • Harinen kommentoi:
  15.4.2010 12.57

  poistettu

  Voitko ystävällisesti lopettaa henkilökohtaisen mielipidevainosi!

 • klerk kommentoi:
  15.4.2010 13.11

  Kas sensuuri iskee lehtipuunkin palstalle. Harisen kommentti oli asiallinen ja silti se poistettiin. Vanhaa kunnon neukkumeininkiä lehtipuulta.

  Poistan henkilökohtaisuudet.

 • klerk kommentoi:
  15.4.2010 13.23

  Lehtipuu: ”Poistan henkilökohtaisuudet.”

  Tässä ensimmäinen lauseesi:

  ”Anteeksi. Tässä jutussa mainitsen oikeita nimiä. Viittaan myös oikeiden henkilöiden juttuihin.”

  Miksi siis poistat henkilökohtaisuuksia, jotka eivät ylistä persoonaasi?

  Miksi poliisijuttu on niin arka kohde?

 • Aapo kommentoi:
  15.4.2010 13.25

  Jopas on onnettomaan seuraan Halla-aho laitettu.

 • Markus Lehtipuu kommentoi:
  15.4.2010 13.32

  #30 Ehkä artikkeli juuri osoittaa, miten tyhmää on ”luokitella” ihmisiä. Kuten voit lukea, kirjoitin, että kyseisillä henkilöillä on hyvin vähän mitään yhteistä. Pitääkö se vielä rautalangasta vääntää?

 • Markus Lehtipuu kommentoi:
  15.4.2010 13.34

  #29 Pyydän anteeksi, koska henkilöittäminen on tyhmää. Varsinainen viesti kuitenkin liittyy sananvapauteen, valtakoneiston suvaitsemattomuuteen ja journalismiin… Eli ihan asiakysymyksiä siellä käsitellään.

  Mitään ”poliisijuttua” ei ole. Jos poliisilla on asiaa, ottakoon yhteyttä. Mitään juttua ei ole.

 • Kai Keskumäki kommentoi:
  15.4.2010 13.55

  Tunnustan törmänneeni Seppo Lehtoon Tampereella viime vuonna, kadulla aivan sattumalta, ja keskustelleeni hänen kanssaan.

  Seppo osoittautui aivan loistavaksi ”sanasepoksi” ja kertoi tarinan, jossa hän oli 90-luvulla matkustanut junalla Pietariin, ja kun häneltä tultiin kysymään passia Venäjän rajalla, hän ilmotti näyttävänsä sen vasta Suomen ja Venäjän Tarton rauhan mukaisella rajalla. Häntä ei heitetty junasta, vaan sai jatkaa Pietariin, eikä häneltä muuten koskaan tultu kysymään sitä passia tai viisumia.

  Keskustelimme sananvapaudesta ja Sepon viime vuonna saamasta vankeusrangaistuksesta ja otin esille sen historiallisen tosiasian, että hovinarrit saivat viihdyttää kuningasta ja kansaa ilman, että heitä rankaistaisiin heidän puheistaan. Koska Seppo Lehto on itse asiassa suomalaisten silmissä vain pelle, ei häntä olisi mielestäni pitänyt rankaista poliittisella vankeustuomiolla. ”Kylähulluja” on vanhoissa kulttuureissa pidetty rauhoitettuina ja heidän on annettu olla omissa oloissaan. Kun jo kylähullutkin heitetään vankilaan, niin silloin yhteiskunta on muuttumassa totalitääriseksi, suvaitsemattomaksi valtioksi.

  Jussi Halla-ahon, Juha Molarin, Markus Lehtipuun, Johan Bäckmanin ja Seppo Lehdon sananvapaus ovat kaikki yhtä tärkeitä suomalaiselle demokratialle, vaikka en olisikaan samaa mieltä heidän kanssaan. Tunnustan omistavani Bäckmanin ”Saatana saapuu Helsinkiin” kirjan ja lukeneeni netissä hänen ”Pronssisoturi”-kirjansa. Pidän Bäckmania loistavana kirjailijana, mutta se ei tee minusta safkalaista. Olen myös tavannut Bäckmanin ”live” YLE:n EU-vaalitapahtumassa Turussa, sillä olimme molemmat eurovaaliehdokkaina viime vuonna.

  Esimerkki mielipide-eroista: kannatan itsenäistä Abhasian valtiota kuten Molari ja Bäckman, mutta Lehtipuu ja Putkinen ovat sitä mieltä, että Abhasia on jakamaton osa Georgiaa. Toisaalta kannatan Karjalan palauttamista Suomelle (Tarton rauhan rajoja vuodelta 1920) ja samalla kannatan uuden YYA-sopimuksen solmimista Venäjän kanssa ja vastustan siis NATOa.

 • Kommentti kommentoi:
  15.4.2010 14.01

  Mukavaa luettavaa.

  Olenkin muuttamassa Tampereelle enkä Helsinkiin esim. syistä, joita on blogissa. On muitakin syitä.

  Lieksassa, sen metsissä olen käynyt metsällä. Minulla on muutakin kuin ruostunut ilmakivääri.

  Pohjoiskarjalassa ihmiset eivät ole kireitä. Niiden kanssa pitää olla aikaa haastella - mukavaa.
  Pidän Suomen suurimman pienkaupungin ihmisistä, mutta pidän yleensäkin maaseudun ja pienten kaupunkien ihmisistä.

  Reilu meininki.

 • Markus Lehtipuu kommentoi:
  15.4.2010 14.07

  #33 Olen samaa mieltä, että Bäckman on loistava kirjoittaja. Salainen salaisuus on se, että haluaisin joskus yhteistyössä tuottaa kirjan Bäckmanin ja Halla-ahon ja Helena Erosen kanssa, mutta se on salaisuus, joten ei siitä sen enempää.

  Kannatan Abhaasialle autonomiaa osana Georgiaa, mutta en Abhaasian liittämistä Venäjään. Sillonhan Venäjä tekisi ”toiset Karjalat”, eli anastaisi tunnustamaltaan valtiolta alueita. Itsenäisenä Abhaasia ei pysy, se on valitettava totuus Venäjän naapurimaista.

  Itse vastustan Natoa vain siksi, että Venäjän olisi helpompaa, ilman ”kasvojen menetystä” palauttaa vuoden 1920 rajat. Nato-valtiolle Venäjä ei voi tehdä myönnytyksiä. En usko sotaan, en halua sotaa, enkä harrasta aseita missään muodossa enkä millään tavalla.

  Seppo Lehtoa pidän myös ”narrina”, jonka pitäisi saada harjoittaa kaiken kyseenalaistamista. Vakavasti häntä ei saa ottaa. Vankeustuomio oli kohtuuton. Yhteiskunnassa on oltava ”laillistettuja” narreja, ei siis valtakoneiston itsensä asettamia, vaan riippumattomia narreja, jotka valtakoneisto suvaitsee. Nyt näin ei ole. Tuomitsen Lehdon sanavalinnat jyrkästi. Toinen virhe, jonka Lehto tekee, on linkittää vakavasti otettavia tahoja omien sivustojensa kautta. Jos on narri, pitää olla sitä aidosti. Muiden vetäminen lokaan ei ole reilua.

 • Gagarin kommentoi:
  15.4.2010 14.18

  #35: ”mutta se on salaisuus”

  Niinpäs näkyy! :D

 • 15.4.2010 14.25

  Markus ja palstalaiset

  Pahoitteluni ei ole ollut tarkoitus vetää ns. ketään lokaan isänmaan asialla olevaa tai olevia.

  N. 8 vuotta sitten jouduin kuulusteltavaksi Markus Lehtipuuna kun Vesa Puuronen oli tehnyt rikosilmoituksen kansankiihotuksesta Prokarelia sivuilla olevan Ryssäpitoisen kirjoituksen perusteella. Kysyin poliisilta eikö olisi ollut helpompaa kysyä Markus Lehtipuulta omista kirjoituksistaan kuin minulta? Itse toki myönsin että olen samaa mieltä kuin kirjoittaja aluepalautusvaatimuiksista ymv:sta.

  Vastausta en saanut enkä tiedä kuultiinko sinua Markus ko. kirjoituksesta. Kerro jos kerkiät jatkuiko ko. poliisien ja vesa puurosen pöljäily sinua kohtaan ryssä-sanan kohdalta?

  Mutta kuten sanotaan rapatessa roiskuu. Kaikkihan me olemme Herramme työkaluja?

  Tosiasioista ja faktoista pitäisi pystyä keskustelemaan ilman etnosensitiivisiä ja ahdistuneita värinöitä

  http://www.youtube.com/watch?v=6wF3HutZF7o

  Hyvää päivänjatkoa

  Elämme aikoja jolloin narrit hirtetään ja pahimmat narrimme ovat vallassa

  Karjala takaisin terveisin

  Seppo Lehto
  Islam- ja maahanmuuttokriitikko

 • 15.4.2010 14.38

  Palautetta saa antaa myös suoraan blogeihini ;)

  http://kohtuuhintaista-huumoria.blogspot.com

  Kiitos etukäteen - ajattelunvapaus ja kirjoittamisen vapaus on mielestäni tärkeämpää kuin farisealaisten oikeudet toimia syyttäjinä ja tuomareina

  Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä saakoot syntinsä anteeksi

  Jumalanpilkka- ja kansankiihotustuomiot, sekä ylimitoitetut kunniat nykyajassa ovat mielestäni joka tapauksessa merkki jostain syvän pahuuden olemuksesta keskuudessamme missä toiset ovat poliittisesti tasa-arvoisempia kuin toiset.

  Mies vailla mitään oikeuksia

  Seppo Lehto

  Suomalainen toisinajattelija

 • Markus Lehtipuu kommentoi:
  15.4.2010 14.45

  #37 Vai niin. En ole koskaan saanut minkäänlaisia yhteydenottoja poliisilta tai viranomaisilta. Jos on asiaa, ottakoot yhteyttä.

  Sinänsä en pidä vankilatuomiota mitenkään kielteisenä. Maailmanhistorian hienoimpiin kuuluvat valtionjohtajat Vaclav Havel ja Nelson Mandela molemmat olivat pitkään vankilassa, mm. mielipiteittensä vuoksi.

  Mielipidevainot ovat Suomessa edelleen ongelma. Meillä ei ole vielä käytäntöä, että holocaustin epäilijä joutuisi vankilaan, mutta meillä on 65 vuotta ollu käytäntö, jossa todellisen rikoksen (ihmisyyttä vastaan) TUNNUSTAJA joutuu vaikeuksiin. Eli jos edistää karjalaisten ihmisoikeuksia ja oikeudenmukaisuutta ja alkuperäisten sopimusten palauttamista, silloin se vasta haloo syntyykin. Tässä mielessä olisi kunnia päästä näiden mielipiteiden takia esim. vankilaan. Ehkä se herättäisi näkemään, miten pimeä maa Suomi joskus on. Tosin en kaipaa marttyyriutta, rakastan vapautta liikaa.

  Mutta Stalinin rikosten tunnustamisen kriminalisoiminen on huomattavasti demonisempaa kuin holocaustin epäilemisen kriminalisointi.

 • 15.4.2010 14.56

  Valtionsyyttäjä mika illmanin pääteeseinä käräjä- ja ns. hovioikeudessa oli valtiojohtomme ja tarja halosen kritiikkini. Todistelutarkoituksissa valtionsyyttäjä (huomio: sama demlatausta kuin halosella) korosti että kaikessa aineistossa esiintyy miehitettyjen alueiden palautusvaatimus ja miehittäjäryssä, sekä ko. poliittisten toimijoiden halventaminen

  Tämä aluepalautusvaatimukseni on johtanut vuodesta 1991 alkaen lukuisiin estoihin, kieltoihin ja tuomioihin. Nytkin se oli mahdutettu väiteenä syytteissä ja tuomioissa että olisin ”venäläisiä vastaan” kiihottanut aluepalautusvaatimuksissani. - Kyseenalaistin ja kyseenalaistan edelleen ko. väitteet.

  Olettaisi että ns. ryssille ( Lukuisia kansallisuuksia) olisi tärkeää vapaustua rikollisesta ryöstösaaliistaan

  Seppo Lehto
  Ryssänkirkon varjosta
  Punikki-Tampere

 • Kommentti kommentoi:
  15.4.2010 15.48

  Katselin you tube:a ja luin blogissasi mainitsemastasi Seppo Lehdosta (uusi tuttavuus minulle - hei vain #40). En voinut nauramatta katsella. Hauska veikko. Ihmettelen vain, jos Lehto on saanut mielipiteistään kahden (2) vuoden vankilatuomion niin miten Bäckmann voi olla vapaalla jalalla?

 • Pegu kommentoi:
  15.4.2010 16.04

  Eikös teitä yhdistä myös siviilipalvelu?

 • realisti kommentoi:
  15.4.2010 16.11

  ”kommentti” on hyvä ja tutsstuu Lehdon oikekaan materiaaliin. Ehkäpä sieltä löytyy syy.

 • klerk kommentoi:
  15.4.2010 16.14

  Pegu kommentoi:
  15.4.2010 16.04

  ”Eikös teitä yhdistä myös siviilipalvelu?”

  Karjalanpalauttaja ja isänmaanystävä lehtipuuko sivari?? Ei varmasti. Halla-aho on tunnettu pasifisti ja kukkahattu, mutta lehtipuusta en sellaista usko.

 • Inex kommentoi:
  15.4.2010 16.26

  #41
  Oli kyllä aikamoista menoa ja meininkiä noissa youtube videoissa, ei ihme jos jollain menee herne nenään, ei paljon anteeksipyydellä.

 • Markus Lehtipuu kommentoi:
  15.4.2010 18.47

  Summa summarum:

  Tarkoitukseni ei ole ollut kohdistaa arvostelua ketään yksilöä kohtaan.

  Kunnioitan Halla-ahon kirjoituksia ja oikeutta sanoa mielipiteensä. Paheksun hänelle langetettua rangaistusta ja julkisuudessa esitettyä kritiikkiä persoonaa kohtaan.

  Kunnioitan Lehdon oikeutta ilmaista itseään, mutta paheksun kielenkäyttöä, joka on voimakkaasti halventavaa. Paheksun vankilatuomiota, joka on kohtuuton. Minulla ei ole mitään yhteyksiä Lehtoon.

  Keskumäki ei ole mielestäni julkisuuden henkilö.

  En pidä itseänikään julkisuuden henkilönä.

  Korostan, että neljällä miehellä ei ole yhteyksiä, eikä yhteistä agendaa. Päinvastoin, miesten mielipiteet menevät voimakkaasti ristiin. En yhdistä neljää miestä missään muussa mielessä kuin

  - syntyperän perusteella (tällä tarkoitan Tamperetta).
  - jollakin tasolla vainottuina mielipiteittensä perusteella.

  Pohdin samalla, millä tavoin Tampere voisi olla selittävänä tekijänä sille, että neljä aivan eri agendaa edustavaa miestä kohtaa mielipidevainoja kotimaassaan.

  Arvelen, että tekijä voisi olla Aamulehden heijastama sananvapaus, huumori, moniarvoinen journalismi ja yleensä tamperelainen suvaitsevaisuus.

  Pahoittelen, jos joku katsoo tulleensa loukatuksi millään tavoin.

  Poliittinen sanomani on se, että yhteiskunnan tulee oikeasti suvaita erilaisuutta, toisinajattelua, huumoria sanoman ryydittäjänä ja myös ”narreja”, jotka valtakoneistosta riippumatta ylläpitävät omaa ”narrin” showtaan.

  Suvaitsevaisuus on paljon laajempi ilmiö kuin mitä ”suvaitsevaisto” haluaa esittää, ja elämän monikirjoisuus, moniarvoisuus ja laaja-alaisuus voi myös loukata jotakuta, etenkin kun muistetaan elämänkokemuksen antama rankka kokemus:

  Totuus on joskus se suurin loukkaus.

 • Kommentti kommentoi:
  15.4.2010 20.56

  #43
  Lehdon you tube-jutut ovat yliammuttuja, rääväsuisia ja tietenkin osoittelevia. eivät järin sivistyneitä. Tosikoille niiden katsominen aiheuttaa varmaankin näppyjä ja pahoinvointia. Normaali kansalainen ei jaksa kelata montaa esitystä läpi vaan siirtyy hauskempiin asioihin.

  Katsoin kyllä joitakin Lehdon juttuja hymy huulella. En ota niitä kovin vakavasti, mutta jaksan olla hyvän tuulinen häntä kohtaan.

  Pidän kyllä edelleenkin kahden vuoden tuomiota ankarana suhteutettuna siihen mitä tässä maassa saa vaikkapa tappamisesta, varastamisesta, raiskaamisesta jne.

  Vielä tähän Bäckman/Lehto vertailuun.

  Bäckman esittää asiansa fiksusti ja sivistyneesti, mutta valheellista Suomen vastaista epätietoa (mielestäni maanpetoksellista).

  Lehto esittää asiansa huutamalla, voimasanoja käyttäen ja härskisti (sivistymättömästi - tarkoituksella?) asiasisällöt voivat olla totta ja eivät ole totta.

  Onko näissä kahden henkilön esityksissä muuta eroa periaatteessa kuin esitystapa ja että ne ovat tietosisällöltään täydellisiä vastakohtia.

 • Seppo Hildén kommentoi:
  15.4.2010 21.37

  Aamulehdestä,

  se on hyvä lehti ja sillä on hyväpäätoimittaja, Apunen, joka usein on esim. TV2:n pressiklubissa Stillerin vieraana.

  Huumorintajuinen mieskin vielä ja sanavalmis.

 • 16.4.2010 0.42

  Aamulehti on sensuurin kanava

  Mm toimittaja Pekka Parantaiselta lipsahti 1994 että on tullut Hkistä pääkallopaikalta käsky että mitään minua koskevaa ei saa julkaista. Tämä siis sen jälkeen kun oli haastatellut minua Ryssän noottia koskien minkä Derjabin lanseerasi presidentinvaalien aikaan.

  Seppo Lehto
  Isänmaan Asialla r.y.
  Tampere
  Silvottu tynkä-Suomi
  http://kavkaz.fi Miehitetyt alueet takaisin

  PS: Tämä on tietenkin paatuneista stalinisteista jälleen ”rääväsuista”?

 • Harinen kommentoi:
  16.4.2010 8.25

  poistettu

 • 16.4.2010 11.47

  Vankilatuomioista ja niiden hyväksyttävyydestä sananvapausasioissa

  Kohdallani on toimeenpantu todistettavasti Tarja Halosen, Matti Vanhasen sekä apunaan islam, sekä tuntuva joukko rasismilla ratsastavien tahojen toimesta elantonsa saavien pilipalitodistein huomattava oikeusmurha

  Vankilatuomiot kuten sakotkin ovat aina paheksuttavia jos ne eivät perustu lakiin ja yhdenvertaisuuteen, sekä oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin.

  Ennakkoasenteellisista oikeudenkäynneistä Suomi on saanut useita tuomioita. Myös minun tuomioni on sellaisena syytä kyseenalaistaa sekä muidenkin EIT:n artikloiden.

  Mm suuressa osaa EU:ta ei ole jumalanpilkkalainsäädäntöä. Minun tapauksessani vankilaa tuli ilmeisesti se lain määräämä 6 kk pedofilianprofeetta Muhammedin kritisoinnista ja kuujumalakulttinsa kritisoinnista. - Eikä oikeusoppineiden eikä lainsäätäjien päässä soi jesuiittojen ja noitakäräjien kirkonkellot?

  Monta muutakin arveluttavaa kohtaa oli mutta turha lienee stalinistisilla valheilla itsensä kuorruttavaa ns. valtio Suomea kyseenalaistaa kun kansalaisetkin ovat vain hallintoalamaisia eivätkä itsenäisesti ajattelevia muutamaa harvaa lukuunottamatta.

  Seppo Lehto

  Stalinistististen näytösoikeudenkäyntien uhri
  http://yhdenvertaisuudesta.blogspot.com

 • 16.4.2010 11.50

  … ja Aamulehdestä .. se vaikeni kaikista jutun arveluttavista piirteistä

  Paikalla oli tämä pekka parantainen joka monisti vain valtiosyyttäjä mika illmanin syytteet, ilman omia ja objektiivisia huomioita asioiden tilasta toukokuussa 2008.

  Se aamulehden laadusta ja sananvapauden tilasta Tampereella

  Moni kakku päältä kaunis .. jne

  Seppo Lehto

  http://tuomionpurku.blogspot.com lisää asiasta

 • Tuula Hölttä kommentoi:
  16.4.2010 12.22

  Seppo L.

  Tapasimme lyhyen keskustelutuokion merkeissä Lahdessa Karjalaisten kesäjuhlilla, kun paikallinen ”aviisi” oli kertonut, että karjalaiset olivat pyytäneet ylimääräisiä turvajoukkoja juhlamarssinsa suojaksi ilmeisesti sinun varallesi.

  Kun karjalaiset sukujuuret omaavana olin kiinnostunut tietämään, minkälaisia terroristeja nämä Karjala-aktivistit ovat, suunnistin aiemmin asiasta kiinnostumattomana torille ja karjalaisten kesäjuhlaan ja kuuntelin myös sinun performanssisi, joka omasta mielestäni olisi saanut valtaisat aplodit, jos se olisi esitetty ”yleisesti hyväksytyksi tehdyllä” kuten
  esim. sinua edeltäneillä 70-luvun näyttämöillä, joiden tarkoituksena oli herjata ja mitätöidä se yhteiskunnallinen arvopohja, johon keskustelujemme perusteella sinäkin uskot.

  Olen pahoillani siitä, että tämä yhteiskunta ei antanut sinulle mahdollisuutta perustaa yhdistystä nuorten syrjäytettyjen miesten auttamiseksi kuten halusit ja että se ei antanut meillekään mahdollisuutta perustaa yhdistystä, joka olisi ”yhteisvoimin” pyrkinyt näyttämään toteen pakkoluovutetuilta alueilta paenneiden oikeudet.

  Hyvää jatkoa sinulle Seppo - ja muista se, että täältä löytyy aina pienet aidot Marokosta ostetut bongorummut, jos satut katuperfonsmansseissasi sellaisia tarvitsemaan. :)

 • 16.4.2010 14.00

  Kyllä muistan Tuula Hölttä tapaamisemme ja Paavo Liskinkin kanssa keskusteluni

  Huvittavinta oli että siinä taustalla poliisi nauhoitti ja videoi kaikki puheemme.

  Kysyin häneltä syytä moiseen, niin kertoi tekevänsä työtä käskettynä.

  Tälläisessä poliisivaltiossa elämme.

  Piti osallistumani Karjalajuhlien loppuhuipennukseen mutta poliisit vastoin aiempaa Taisto Kuhlman sopimusta veivät maijalla putkaan

  Vuoden viiveellä eoa-kanslia antoi moitteet Lahden poliisille. Ko. asiaa ei kukaan uutisoinut.

  Seppo Lehto
  http://finnish-dissident.blogspot.com

 • Markus Lehtipuu kommentoi:
  16.4.2010 15.21

  #48 Kuulemma jättää tehtävänsä.

 • 16.4.2010 15.55

  Matti Apunen haualla oli aiemmin nähtävissä voimakas vasemmistolaistausta, sekä se että viimeinen asia mitä kuvitteli olisi ollut porvarillisen aamulehden pt.

  Meillä on samanikäisiä tyttäriä ja useampana vuonna olimme vierekkäin tai peräkkäin kuuntelemassa ja katselemassa tyttäriemme huilunsoittoa konservatoriolla, kirkoissa tmv:ssa esiintymisissä mm. työväentalon tai Tampere-talon konserteissa.

  Huvittavin muistikokemus on parin vuoden takaa 2006 syksyltä jolloin oli Neger-laulu esityksen jälkeen kommentoin Matti Apuselle, että ihme kun ei tuota sensuroitu. Apunen naurahti ettei sentään. Tosiasia oli mikä kävi myöhemmin niin siitä oli joku käynyt rutisemassa Tampereen konservatoriolla kun oli ollut mulattilapsikin paikalla, niin oli sopimatonta. Erikoista?

  Seppo Lehto
  Maahanmuutto- ja islamkriitikko


--------------------------------------

http://suomi-euroopan-p-korea.blogspot.com/

-------------------------

No comments:

Post a Comment